Patientens övervakning utförs uteslutande av specialiserad medicinsk personal.

Starta om din kropp!

Matintolerans. En intolerans betyder att du saknar de enzymer som behövs för att bryta ner och absorbera vissa ingredienser. Oförmågan att smälta laktos, sockret i mejeriprodukter, är en vanlig matintolerans. När laktos inte absorberas fermenterar det i kolon och leder till symtom som gas, uppblåsthet, flatulens, illamående och tarmsmärta, oregelbundna avföringsvanor

Många människor växlar en matkänslighet med en matintolerans eller allergi. Även om dessa tillstånd har många gemensamma symtom, är de ganska olika. Här är en titt på vart och ett.

Matkänslighet. Detta är en individs negativa fysiska svar på en viss mat, dryck eller ingrediens. Symtomen kan bara vara matsmältningsproblem, såsom buksmärta, utspändhet i buken, uppblåsthet och gas.

Men du kan också ha trötthet, sömnstörningar, huvudvärk, hjärntrötthet eller hjärndimma. Till exempel har vissa människor matsmältningsproblem och andra symtom efter att ha ätit för mycket gluten, ett protein som finns i vete, korn och råg. Detta skiljer sig från celiaki, orsakad av en immunreaktion mot gluten som kräver fullständigt undvikande av proteinet.

Matallergi. En allergi är det allvarligaste av de tre tillstånden. Det inträffar när kroppen misstar en livsmedelsingrediens som skadlig och försvarar sig genom att producera höga nivåer av en typ av antikropp som kallas immunglobulin E. Ibland är en livsmedelsallergi livshotande och kräver omedelbar läkarvård. De vanligaste livsmedelsallergierna är mot skaldjur, nötter, fisk och ägg.

Det är viktigt att identifiera problemet och maten eller de matvanor som utlöser det

Vår behandlingsmodell
Fokuserar på en välstrukturerad individuell kartläggning och uppföljning som ger utmärkt utrymme för att anpassa kosten till individens behov.

Vi kan använda olika eliminationsdieter för att uppnå symptomlindring, men många kanske bara behöver arbeta med att äta regelbundet, avsätta tid för måltider och minska enstaka livsmedel eller matkombinationer som orsakar åkommor. Därför är det mycket individuellt vilken diet våra patienter har när de går ut genom dörren efter att ha avslutat näringsbehandlingen.

Vår behandlingsmodell tillämpar en långsiktig strategi för att återhämta och starta om kroppen

Boka en gratis konsultation →

Läs mer om

Matintolerans

starta om din kropp!

Fetma

när övervikten är hälsoproblem

Gut screening®

Hjälp immunförsvaret via dina tarmbakterier

IBS

låt din mat vara din medicin