Matintolerans utredning och behandling

Starta om din kropp!

Matintolerans. En intolerans betyder att du saknar de enzymer som behövs för att bryta ner och absorbera vissa ingredienser. Oförmågan att smälta laktos, sockret i mejeriprodukter, är en vanlig matintolerans. När laktos inte absorberas fermenterar det i kolon och leder till symtom som gaser, uppblåsthet, flatulens, illamående och tarmsmärta, oregelbundna avföringsvanor

Vårt program har fyra steg:

Undersökning: Du lämnar ett blodprov hos oss som skickas till innovativa laboratorier i USA & TYSKLAND . Blodprovet genomgår en patenterad process vilken är en specifik kombination av flödescytometri och impedansmetodik. Resultaten visar oss vilka livsmedel leder till en låggradig inflammation vilket med sin tur orsakar till ansamling av toxiner, ökad oxidativ stress och aktivering av immunsystemet. Vi får också reda på vilka av kroppens mekanismer och processer dysfungerar. I vissa komplicerade fall utförs ytterligare utredning genom avföringsprov som kallas för Gut Screening test för att identifiera sammansättningen av tarmflora.

Behandling: Det andra steget är en individuell kostplan utifrån provsvar för att:

  • rengöra kroppen från gifter
  • binda de fria radikalerna som finns i blodflödet och
  • bryta ner fettet för att släppa ut toxinerna som lagras i fettcellerna

Resultat: Vi inriktar oss på att återställa balansen i tarmen, rensa kroppen från gifter, bygga om fogarna mellan tarmväggens celler och minska inflammation i tarmkanalen, förstärka immunsystemet och öka näringsintag, eliminera magbesvär och återföra normala avföringsvanor.

Underhåll: Det fjärde steget är att ”reprogrammera” och starta om din kropp, öka ämnesomsättning, läka och reglera tarmen och förbättra livskvalitet.

Många människor växlar en matkänslighet med en matintolerans eller allergi. Även om dessa tillstånd har många gemensamma symtom, är de ganska olika. Här är en titt på vart och ett.

Matkänslighet. Detta är en individs negativa fysiska svar på en viss mat, dryck eller ingrediens. Symtomen kan bara vara matsmältningsproblem, såsom buksmärta, utspändhet i buken, uppblåsthet och gas.

Men du kan också ha trötthet, sömnstörningar, huvudvärk, hjärntrötthet eller hjärndimma. Till exempel har vissa människor matsmältningsproblem och andra symtom efter att ha ätit för mycket gluten, ett protein som finns i vete, korn och råg. Detta skiljer sig från celiaki, orsakad av en immunreaktion mot gluten som kräver fullständigt undvikande av proteinet.

Matallergi. En allergi är det allvarligaste av de tre tillstånden. Det inträffar när kroppen misstar en livsmedelsingrediens som skadlig och försvarar sig genom att producera höga nivåer av en typ av antikropp som kallas immunglobulin E. Ibland är en livsmedelsallergi livshotande och kräver omedelbar läkarvård. De vanligaste livsmedelsallergierna är mot skaldjur, nötter, fisk och ägg.

Det är viktigt att identifiera problemet och maten eller de matvanor som utlöser det

Vår behandlingsmodell

Fokuserar på en välstrukturerad individuell kartläggning och uppföljning som ger utmärkt utrymme för att anpassa kosten till individens behov.

Vi kan använda olika eliminationsdieter för att uppnå symptomlindring, men många kanske bara behöver arbeta med att äta regelbundet, avsätta tid för måltider och minska enstaka livsmedel eller matkombinationer som orsakar åkommor. Därför är det mycket individuellt vilken diet våra patienter har när de går ut genom dörren efter att ha avslutat näringsbehandlingen.

Vår behandlingsmodell tillämpar en långsiktig strategi för att återhämta och starta om kroppen